Skip to main content
De Parel Eventsupport
De Parel Eventsupport
De Parel Eventsupport
De Parel Eventsupport

Technisch adviseur Mark van Straten stelt zich voor.

Afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij diverse producties en evenementen.

Nu zo’n 20 jaar geleden is het begonnen toen voor Joop van den Ende ging werken. Ik kwam er achter dat het werken in het theater inderdaad verslavend is.

Aan veel producties mocht ik mijn medewerking verlenen, waaronder; Evita, Phantom of the opera, Miss Saigon, West side story, Joe de musical, Les miserable, Anatevka, Oliver en Rent.

Dit was een prima leerschool. Je krijgt hier met alle facetten van theater te maken; licht,  geluid , rigging en projectie in combinatie met decor. We stonden in grote en kleine theaters. De bezoekers van Carré verwachten de zelfde “West Side Story” als in Stadskanaal of Maastricht. Ik leerde daar vooral om creatief om te gaan met mogelijkheden en technieken die voorhanden zijn zonder daarbij de originele productie aan te tasten.

Daarna ben ik als geluidsman en als projectleider voor de wat grotere evenementen gaan werken bij Heuvelman, een dochteronderneming van het NOB. Ik kwam daar in aanraking met de congres- en evenementenwereld inclusief specifieke technieken die daarbij gebruikt worden; geluid, licht, vertaalsystemen, televisie, projectie en presenteren.

Zo kwam ik terecht bij “de Doelen” in Rotterdam waar ik diverse evenementen heb begeleid en werkzaam was als technicus en geluidsman. Daar kwam ik aanraking met de “wereldmuziek” , het Rotterdams filharmonisch en was regelmatig de geluidsman van Gerard Cox die iedere zondag zijn matinee had in de grote zaal.

Na een tijd besloot ik een meer normale baan te zoeken. Het full time werken in de theaters met het vele reizen en de bijzondere werktijden maakt het moeilijk om een privéleven op te bouwen. Sindsdien werk ik als servicetechnicus bij een automatenfirma.

Naast mijn full time job ben ik een eenmanszaak opgestart om toch bezig te blijven in de theater- en evenementenbranche.

mark van straten2Producties waar ik in dit kader aan heb meegewerkt zijn Parkpop Den Haag, Rockey over the rainbow national tour, Africa festival Den Haag, The Hageu jazz, waar ik heb mogen werken met het Mertopoolorkest  en diverse nationale en international artiesten.

Ook heb ik inmiddels de uitstap gemaakt naar radio en televisie. Zo verzorg ik nu de technische productie van tv-uitzendingen met onder andere de Lichtjesoptocht voor Omroep Brabant.

Inmiddels ben ik als free lancer al enige tijd werkzaam als technisch supervisor evenementen bij zalencentrum De Parel in Fijnaart. Hier kom je een grote variatie evenementen tegen van verschillende opdrachtgevers. Bij het ontwerp en de realisatie van een show, concert, feest of ander evenement maak ik dankbaar gebruik van mijn uitgebreide netwerk dat ik in de loop der jaren heb opgebouwd.

De ene week een bijeenkomst met professionele projectie, geluid en licht, de andere week komen er vragen over de techniek voor een schoolmusical die niet te veel mag kosten en later sta je een hele sporthal om te bouwen naar een dance event, bruiloft, bedrijfsfeest of een concert. Allemaal heel divers. Ieder evenement dat er plaats vindt is uniek en vraagt ook zijn eigen oplossing en insteek waarbij mijn expertise en netwerk kan bijdragen om het tot een technisch succes te maken.  Dat maakt De Parel zo veelzijdig en het werk leuk om te doen.

Ondertussen hebben de technische mogelijkheden van De Parel een dergelijke omvang gekregen dat we besloten hebben deze activiteiten onder te brengen in een apart bedrijf. Dat kon niet anders heten als De Parel EVENTSUPPORT. Een naam die de lading dekt.

mark van straten3