Speciaal bieren

De Parel en haar bieren.

Het grandcafé van De Parel biedt u een groot assortiment dranken. Van espresso tot gedistilleerd….  U kunt kiezen uit vele soorten en merken die wij op de voorgeschreven manier serveren.  Op de tap vindt u ons huismerk “Fendertspils”, wereldmerk “Jupiler”, luxe pils Hertogh Jan en tappen wij altijd een speciaalbier. Hiernaast hebben wij altijd minimaal 10 soorten op fles. Gekoeld of van het schap, het is net hoe u het wenst. Hieronder vindt u een opsomming van de bijzondere bieren die wij u op dit moment bieden en een beknopte omschrijving van herkomst en smaak.


 

CorsendonkCorsendonk

De naam “Corsendonk” verwijst naar de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijner klooster te Oud-Turnhout. De priorij bestond van 1398 tot 1784. Reeds van in de 19e eeuw werd er door brouwerij Keersmaekers Patersbier gemaakt. In 1982 werd op vraag en met de steun van de Oud-Turnhoutse VVV gestart met de productie van Corsendonk-bier. Sindsdien kennen de bieren ook internationaal groot succes. Recent werden grote contracten met de Verenigde Staten en China afgesloten.

Lees meer: Corsendonk

DuvelDuvel

Duvel is een Belgisch blond speciaalbier. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%.
Duvel wordt gedronken uit een tulpvormig glas.

De originele Duvel was een donker bier. In 1967 gooide men het roer om en werd het recept aangepast. De eerste "zware blonde" werd op de markt gebracht en kreeg meteen een nieuw tulpvormig glas. Zowel het bier als het glas werden een trendsetter einde jaren zestig, begin jaren zeventig. Het glas werd een icoon en een verzamelobject.

Lees meer: Duvel

Fenderts PilsFendertspils

Fendertspils smaakt zoals pils ooit bedoeld is. Geen kunstmatige toevoegingen van suikers, alcohol, koolzuur, smaak- of kleurstoffen. Alles puur naturel volgens een vertrouwd procedé. Kostbaar en arbeidsintensief, maar de enige manier om de echte frisse, heldere smaak van pils te verkrijgen. Alle modificaties hebben effect op smaak en kleur. Wij houden het dus bij het oude vertrouwde.

Lees meer: Fenderts Pils

Carolus ClassicGouden Carolus

Gouden Carolus is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Het Anker te Mechelen en is vernoemd naar Keizer Karel en met name naar de gouden muntstukken uit de 16e eeuw met de beeltenis van Keizer Karel op.

Lees meer: Gouden Carolus

Gulden DraakGulden Draak

Gulden Draak (Dragon d’or) is een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. In 1998 bekroonde het American Tasting Institute Gulden Draak tot beste bier ter wereld. Gulden Draak wordt na botteling voor langere tijd gelagerd en kent dan nagisting op de fles.

Lees meer: Gulden Draak

HopusHopus

Hopus is een Belgisch bier. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Lefebvre, gevestigd te Quenast (een deelgemeente van Rebecq in de provincie Waals-Brabant).
De naam Hopus is een samenvoeging van hop en opus (Latijn voor "werk"). Het bier werd in 2008 gelanceerd In 2010 won het reeds een zilveren medaille op de Australian International Beer Awards in de categorie Belgian and French style ales packaged - Strong golden ale.

Lees meer: Hopus

La ChouffeLa Chouffe

La Chouffe is een Belgisch blond bier dat voor het eerst in 1982 door de zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts werd gebrouwen. Het begon als een hobby, die geleidelijk uitgroeide tot de brouwerij/stokerij en taverne Brasserie d'Achouffe. Sedert 2006 is deze volledig in handen van de brouwerij Duvel Moortgat uit Puurs.

Lees meer: La Chouffe

OrvalOrval

Orval ("Gouden Dal") is een trappistenbier dat in de abdij Notre-Dame d'Orval in de Belgische provincie Luxemburg wordt gebrouwen. De trappistenabdij werd in 1132 opgericht, rond 1789 vernield en in 1926 weer opgebouwd. Het duurde tot 1932 voor het eerste bier gebrouwen werd.

Lees meer: Orval

KwakPauwel Kwak

Pauwel Kwak is een amber Belgisch speciaal bier met hoog alcoholgehalte (8,4%), waar kandij aan wordt toegevoegd. Het wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels in Buggenhout, die reeds zes generaties in familiehanden is. Pauwel Kwak is een hoog gistend bier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak.

Lees meer: Pauwel Kwak

Straffe HendrikStraffe Hendrik

In 1981 brouwde De Halve Maan eenmalig een speciaal "straf" bier van hoge gisting naar aanleiding van de inhuldiging van een beeld van Sint Arnoldus, de patroonheilige van de brouwers, in Brugge. Het bier kreeg de naam "Straffe Hendrik", naar de verschillende generaties Henri Maes die de brouwerij runden, en kende zo'n succes dat men het blijvend is gaan produceren.

Lees meer: Straffe Hendrik

Karmeliet TripelTripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt. Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien. De aanbevolen schenkingstemperatuur van Tripel Karmeliet ligt rond de 6-9 graden Celsius.

Lees meer: Tripel Karmeliet